苏州
一野设计|海铂公爵320㎡|伊始
腾讯家居 2020-12-31 10:52:40
关  于  空  间  的  设  计


          O N   T H E   D E S I G N   O F   S P A C E 


家是恒久不变的,心境却可以每天变幻。

把每一天当做一个新的开始,用另一种角度审视生活,发现日常里平凡却温暖之处。


 0U9A1427.jpg

项目地址 | 江苏苏州

项目类型 | 私宅

项目面积 |  320㎡

设计单位 | 一野设计

装修时间 | 2018.4-2020.7

 

1楼原始结构图&平面布置图

2楼原始结构图&平面布置图

-1楼原始结构图&平面布置图

不同的材质,纯粹的色彩,空间丰富却不繁杂的质感都由此而来。

Different materials, pure colors, the rich but uncluttered texture of the space all come from this.

凝视脚下道路的同时,不要忘了仰望头顶的星空。无主灯设计实现了家有星空的设想,赠与空间一段浪漫。

 While gazing at the road under your feet, don't forget to look up at the starry sky overhead. The design without main lights realizes the vision of having a starry sky at home and gifts the space with a period of romance.

0U9A1420.jpg美是无疆域的,更不该被限定。中式屏风的加入,隔而不断,悠远意境徐徐释放。

Beauty is borderless, and should not be limited. With the addition of Chinese screens, a long-range mood is slowly released.

品茗需要的心境,茶室都有。外部空间的辽阔被玻璃墙引入,家具古色古香,氛围恰到好处。

The tea room has all the state of mind needed for tea tasting. The vastness of the outside space is introduced by the glass wall, the furniture is antique and the atmosphere is just right.


两个功能区处于同一个空间,便产生了1+1>2的效果,餐厅,下午茶场地,小酌场所随意切换。小吧台更有情调,如同常去放松的酒吧餐吧一般亲切又仪式感。

Two functional areas in the same space, it produces a 1 + 1 > 2 effect, the restaurant, afternoon tea venue, a small drink place to switch at will. The small bar is more moody, just like the bar and restaurant where you often go to relax, which is generally friendly and ritualistic.


摒弃了复杂装饰的空间平和清爽,灯光和材质赋予空间质感与层次。

The space is calm and refreshing without complicated decorations, and the lighting and materials give the space texture and layers.

主卫拥有流畅合理的动线,灯带将空间塑造得更轻盈;步入空间,一身辛劳逐渐卸下,身心一起变得轻松愉悦。
The main bathroom has a smooth and reasonable line of motion, and the light belt shapes the space more lightly; when you step into the space, all the hard work is gradually removed, and your body and mind become relaxed and happy together.


孩子喜欢的绚丽俏皮,空间该有的审美,都在儿童房里有所体现;宽敞的地台,独立的小书房,整个空间有生活,有学习与娱乐,充盈丰满。

The splendor that children like and the aesthetics should have are reflected in the children's room; the spacious floor, the independent small study, the whole space has life, learning and entertainment, full and abundant.

0U9A1476.jpg

卧室附带的卫生间也用不同的色彩区分主人的身份,彩砖拼接活泼灵动。

The bathroom attached to the bedroom also uses different colors to distinguish the owner's identity, and the colorful tile splicing is lively and dynamic.

0U9A1441.jpg

明亮的色调是提升地下空间光线的利器;天井的自然光与植物装点空间,让自然的旷达给地下空间带来生机与活力。

Bright hues are a powerful tool to enhance the light of the underground space; natural light from the patio and plants decorate the space, allowing the natural openness to bring vitality and vigor to the underground space.

新的一年也开始了,用美好的心境迎接新的四季轮回,新年也会回你以美好。

我们一起向美再度出发。


19.jpg