苏州
一野设计 | 璞墅 | 400m² | 寻 常
腾讯家居 2020-12-30 16:53:05 阅读  21482
关  于  空  间  的  设  计

             O N   T H E   D E S I G N   O F   S P A C E 



“没有一座房子应该凌驾于一座山丘或是任何东西上面,它应该融入那里,属于那里,它们和谐融洽的在那里相处”——弗兰克.劳爱顿.赖特

No house should ever be on a hill or on anything. It should be of the hill, belonging to it. Hill and house should live together each the happier for the other.


1.jpg


本案例的设计的重点是调整原有的空间界限,考虑内部的功能区分。设计师改变了原有的建筑结构,得出更加明朗、通透的空间。

The design of this case focuses on adjusting the original space boundaries and considering the internal functional differentiation. The designer changed the original structure of the building to get a more clear and transparent space.


承重柱得以充分利用,空间变得更具立体感。

The load-bearing column can be fully utilized, and the space becomes more three-dimensional.


3.jpg



客餐厅自由开放,却不互相干扰。落地窗、地台,是一家人阅读、娱乐、休憩、交流的地方。定格了家人及友人的共处,使人与人、人与事物之间产生细微的情感。

The guest restaurant is free and open, but does not interfere with each other. Floor to ceiling windows and platforms are places for reading, entertainment, rest and communication. It has settled the coexistence of family members and friends, and created subtle emotions between people and things.



汲取大自然的力量,大面积运用温润的木饰面及木地板,协调统一了整个空间氛围,表达着空间的纯粹感与诗意。

Absorb the power of nature, large area use of warm wood veneer and wood floor, coordinate and unify the whole space atmosphere, express the pure feeling and poetic space.


7.jpg8.jpg


光线透过百叶窗,引入室内,景色与室内空间重叠交错,细微之下,诉说着美好恬淡。

The light is introduced into the room through the shutters. The scenery overlaps with the interior space. Under the details, it tells a beautiful and tranquil story.


9.jpg


卧室极简装饰,入眼极尽舒适、自然,配合柔和的光线,家具物品各自散发着可爱的瞬间。

The bedroom is decorated with simple and natural light.

越简单的表达,越能传递真实的感受,简单的色彩、材质更能产生愉悦感,温润而柔和的色调,营造轻松的氛围。划分出干净、宽敞的主卫,一天的疲惫在此卸下,小确幸在此酝酿。

The simpler the expression, the more real feelings can be conveyed. Simple colors and materials can produce a sense of pleasure. Warm and soft colors can create a relaxed atmosphere. Divide out clean, capacious advocate defend, the exhaustion of a day is unloaded here, small really lucky brew here.


如果人有不同人的人格,家的表情也可是多种多样的,黑色与红色的碰撞,带来视觉上的冲击,在原本安静的氛围中,打造出了另一个空间,让人享受不同情绪之间的转化。

If people have different personalities, the expression of home can be varied. The collision of black and red brings visual impact. In the original quiet atmosphere, it creates another space for people to enjoy the transformation between different emotions.


Project Name | 项目名称

寻 常

Location | 项目地址

江苏省  苏州市  园区

Area | 项目面积

400㎡

Design Company | 设计公司

一野设计事务所

Start time |开始时间

2018.08

Completion Time| 完工时间

2020.06

Photography | 摄影

徐义稳空间摄影

19.jpg